Monday, July 07, 2014

Minu nädalavahetus - #100blogipäeva (20/100)

Nädalavahetus oli tegemisi täis. Nagu eelnevalt mainitud, sõitsime laupäeval perega Peipsi äärde. Sõitu alustasime venna sünnipäeva tõttu üpris hilja, mistõttu esimene peatus oligi Alatskivil Kivi kõrtsis. Söök oli maitsev, miljöö huvitav ja toit oli taskukohase hinnaga.

Kivi kõrtsi sein

























Edasi suundusime Alatskivi lossi, mida olen korduvalt külastanud, kuid iga kord suudavad nad mind üllatada. Sel korral oli keldrikorrus ka valmis. Keldrikorrusel oli näha huvitavaid vahakujusid töölisrahvast ja lisaks sai erinevaid töökodasid külastada ning soovi korral suveniire soetada.


Alatskivi loss ja selle ümbrus
Loss, mis on rajatud Šotimaa Balmorali lossi eeskujul
imeilusa tapeediga salong





















vahakuju "kubjas"















































































Järgmine peatuspaik oli Kolkja vanausuliste muuseum. Pilti mul sellest hoonest kahjuks ei ole, aga  tahan öelda, et see on koht, mida tasub külastada. Kohalikust giid räägib vanausuliste kommetest, saab näha traditsioonilisi vanausuliste riideid ja muid tarbeesemeid. Ühtlasi on võimalik sealt osta vanausuliste retsepti järgi tehtud suhkrut, mida süüakse samovaritee kõrvale. See ei ole klassikaline poesuhkur, vaid selline huvitav keedetud (iirisetaoline) kompvek.

Vanausuliste suhkur (allikas)




















Veel sama päeva õhtul sõitsime elukaaslasega tema vanemate suvekodusse puhkama. Vahepeal heitsime pilgu ka telerisse, sest toimus ju pinev jalkamatš ja laulupidu. Saun, šašlõkk, ujumine, metsmaasikad, Eesti Mäng, koroona ja mädamuna olid laupäeva õhtu ja pühapäeva märksõnad.


Võrkkiiges (mis ei ole küll võrgust) on mõnus

























Kui ma lõpuks pühapäeva õhtul koju jõudsin, ei suutnud ma esialgu peale laulupeo televiisorist vaatamise ja kaasa laulmise midagi teha. Mingil hetkel panime elukaaslasega jooksuriided selga ja läksime välja jooksma. Pikka jooksu sellest ei saanud, kuid 8,5 km päris heas tempos jooksime küll. Kõhus oli veidi halb enesetunne, sest viimase 2 päeva jooksul sai palju rämpstoitu söödud. Proovisin oma uued lühikesed püksid ka jooksmisel ära. Pisut ebameeldiv oli see, et inimesed tänavalt vaatasid mind pidevalt ja ma ei tunne nendes pükstes 100% hästi. Peab kõvasti veel tööd tegema!

Peale jooksu tegin piduliku lõpu 30 päeva jõuharjutustele. 5 min planki, 150 kõhulihast, 50 kätekõverdust, 225 kükki. Kükkidega ei ole veel lõpp, kuna luuümbrisepõletiku tõttu jätsin vahepeal kükid ära. Mis edasi? Mõtlesin, et kui kükkidega kolmapäeval lõpetan, siis võiks harjutustega teist ringi alustada.



Mammutpostituse lõpetuseks minu tagasihoidlik nädala kokkuvõte: jooks 20,5 km (2h 20 min).

No comments: