Friday, July 25, 2014

Mida teha Viljandis? - #100blogipäeva (38/100)

Tere, armas lugeja! Kui Sa oled viljandlane või oled kusagilt mujalt pärit, aga Sul on häid soovitusi, mida Viljandis kindlalt peab tegema, siis anna märku. On siis tegemist mõne põneva seiklusrajaga, vaatamisväärsuse, kohviku või muu seesugusega, siis ole nii kena ja kirjuta! Lisapunktid neile, kes teab, kas siin Viljandis siseujula on? Saladuskatte all võin öelda, et ma pole Viljandis üldsegi mitte esimest korda ja olen siin varem ka pikemalt peatunud, kuid paljud paigad on kindlasti nägemata. Aitäh!!

3 comments:

Regiina said...

Siseujula on männimäe koolis. Suvel on see ilmselt suletud... Aga muul ajal pääseb sisse xx:45 st ei saa suvalisel ajal minna vaid 15 enne täistundi lastakse ujulasse ja tunnipärast peab ujula tühi olema. Mingi imelik tagurlik süsteem on seal säilinud, ilmselt on ka piletimüüad need samad, kes koguaeg. Vähemalt mul oli deja vu, kui kord pärast pikki aastaid suvalisel ajal ujulasse tahtsin minna siis pileti müüs sama tädi ja pidin koridoris ootama kuni kell näitas 45 ja ei minutitki varem ja alles siis müüdi tunni pilet ja lubati pesema... :)
Linnas on vist kõigeparem jookusrada Viljandi järveääres ja suundub ümber järve, kõige parem on vist alt järveäärest alustada ja lihtsalt mööda kergliiklusteed ajama panna. Vahepeale jäävad väga ilusad vaated järvele ja teiselpool järve ka linnale. Rada ise on suht mägine.
Kui linnast välja tahad siis umbes 10km Holstres asub Polli suusabaas, kus saab rullitada, joosta, rattaga sõita jms

Maris said...

Viljandi järve ümber on terviserada, mida mööda võid joosta/kõndida. Suhteliselt raske rada, aga sa teed ilusti ära (umbes 12 km tuleb pikkuseks).
Lossivaremetes jalutamas oled vist ikka käinud? Kui ei, siis piisavalt ilus koht, et ka niisama ilma nautida ja lihtsalt jalutada.
Ujula on olemas küll, aga see on suvepuhkusel. Selle asemel on ju Viljandis mitu looduslikku ujumiskohta ;)

Miina said...

Aitäh Regiina ja Maris põnevate soovituste eest :)
Lossivaremetes olen käinud küll varem, kuid alati on tore seda paika uuesti avastada ;)