Wednesday, April 27, 2016

Üllatusvõistlus

Kuna tuleval pühapäeval oli lähedastega plaanis Viljandisse minna, siis täna tekkis ekspromt mõte, et võiks võtta osa ka Ümber Viljandi Järve jooksust. Pole nimetatud võistlusel varem kunagi käinud, kuid erinevatest allikatest olen lugenud, et tegemist on üpris tugevat pingutust nõudva võistlusega.
Ei saa just öelda, et oleksin väga heas vormis arvestades seda, et eelmise nädala lõpus olev jooks oli väga hädine, kui mõttest registreerimiseni kulus seekord erakordselt vähe aega.

Üks huvitav lugemine siin.

Jooks toimub tänavu 87. korda ja osalejaid saabub üle Eesti üle 5000 inimese. Rada kulgeb Viljandi järve ääres peamiselt kruusakattega teedel ja metsateedel. Kilomeetreid ca 12 km. Rajal on 2 joogipunkti. Täna õhtuni on veel soodusreigstreerimine.


Viljandi Järve Jooksu kaart aastast 2013





















PS! Üks jooksuvõistlus on veel idanemas. Täna sellest ei räägi. Püsi lainel ;)

2 comments:

Kätlin said...

See on tegelikult väga tore rada. Alguses on lauge maa, tuleb üks suurem tõus, aga kuna ta on nii alguses, siis üldjuhul ei tekita probleeme (ära lihtsalt üles sprindi). Siis edasi mõnusad teed, ümber järve minnes veidi võib porine olla. Teisel pool järve hakkab mu arust jooks pihta. Siis Tulevad mitmed tõusud, üks on põllu peal ja on üks sügav kraav. Kui need seljatatud, siis on jällegi mõnus allamäge tee praktiliset lõpuni (enne lõppu linnas on jälle kerge tõus, aga see on köömes selle kõrval, mis rajal). Viimased kaks km hakkasin mina igaljuhul eelmine aasta juba kiirendama, sest alla on hea joosta. Võimalik, et olen ka ise stardis. Registreerunud pole, kuna maadlen külmetusega, täna veel ajab köhima ja eile tegin oma teise jooksu sel kuul (seegi vaid 3 km), nii et ega mingit tulemust siit ei tuleks. Läheks lihtsalt seltskonna mõttes pühapäeva veetma. :) sulle soovin edu, naudi jooksu!

Miina said...

Aitäh soovituste ja soovide eest! :)
Sel aastal läks jooks nõnda, aga muidu on tõesti väga ilus rada, kui jätta kõrvale raskus joosta mägedest üles/alla :D