Tuesday, March 03, 2015

Võru-Kubija terviserada

Viimane postitus ei kõlanud kõige positiivsemalt. Õnneks olen praeguseks tervenenud ja tegelikult juba kohe pärast ravimi manustamist hakkasin ennast paremini tundma.

Viibin praktika tõttu praegu Võrus. Kui täpne olla, siis kesklinnast ~5 km eemal Kubija järve ääres. Mõnel päeval saab praktikapäev üpris kiiresti läbi ja olen üritanud ümbruskonnaga tutvust teha. Näiteks eelmisel nädalal, mil oli imeilus päikesepaisteline ilm, läksin külavaheteedele jooksma-uitama, kuid pidin peagi "saba jalge vahel" tagasi tulema, kuna 2 koera tahtsid mind sõna otseses mõttes nahka pista. Sellest alates hakkasingi otsima muid väljundeid, mida ja kuidas vaba ajaga peale hakata. 

Oma üllatuseks avastasin, et Kubija hotell-loodusspa paikneb minu praegusest elukohast umbes 1 km kaugusel. See on kindlasti spa, mille veemõnusid kavatsen ma lähinädalatel nautida. Veel leidsin Internetist viiteid Võru spordikeskuse kohta, kus on jõusaal, rühmatreeningute võimalused, aga ka ronimissein. 

Eile avastasin aga vahetult Kubija loodusspa läheduses Võru-Kubija terviseraja. Täna läksingi rajaga põhjalikumalt tutvuma. Päevad pole vennad ja kahjuks jõudsin rajale alles siis, kui hakkas juba pimenema. Aga imeilus männimets ümbritseb tervet terviseraja kompleksi, kõva ja pehme kattega jooksu-suusarajad. Kirjade järgi on lisaks eelmanitutele oodatud ka rulluisutajad, motorollerdajad, jalgratturid. Võimalik on ka mobiilset orienteerumist harrastada. Mitmes kohas raja kõrval on jõusaali atrebuutikat. Veidi kurb, et telefoni kaasas ei olnud, et saaks teile seda kõike paremini edasi anda. Suvel oleks seal ideaalne sportida, sest läheduses on Kubija järv, kus võiks pärast mõnusat  trenni suplemas käia.

Loodan nimetatud rajast lähiajal veidi pilte teha. Praegu peate leppima aga ühe Internetist leitud pildiga.

Allikas


















Võrukad, teil on tõsiselt vedanud ;)

No comments: