Saturday, May 28, 2016

Tartu Kevadjooks 2016

Tuli alla 1 h

























Juba 2 nädalat on Tartu Kevadjooksust möödunud ja pean tõdema, et vaikselt hakkab mälestus  võistlusest tuhmuma. Teeme siis kiire ülevaate sellest jooksust.

Jooksule registreerisin nädal varem, sest olin nädalavahetusel Tartusse minemas ning tahtsin testida enda vormi 10-kilomeetrisel lõigul. Lisaks oli palju tuttavaid ka jooksule minemas. Kuidas ma siis kõigest sellest kõrvale jään?!

Nädala jooksul enne võistlust tegin tavapärasest kiirema tempoga trenne ja väga hea enesetunne oli treeningjooksudel. Jooksudele andis vunki juurde ka kõrvaklappidest kostuvad tempokad eurolaulud. 
Tegelikult magasin eurotralli ja kõige muu tõttu Tartu Kevadjooksu nädalal väga halvasti. See nädalast nädalasse kehv magamine on aktuaalne siiani (mistõttu hakkame peatselt uut elamispaika otsima).
Suurt süsivesikute laadimist ma eelnevalt ei teinud. Piirdusin vaid ühe Värska joomisega võistluseelsel päeval. 

Öö enne võistlust magasin isegi hästi, kuid hommikul oli väike ärevus sees. Hommikusöögiks sõin banaani ja jogurtit, kuid paar tundi hiljem tuli uuesti midagi näksata, sest jõuvarud olid taas otsas. Otsustasin, et ma ei korda enam sama viga, mis Viljandi Järve Jooksul, ehk mõtlesin eelnevalt riietuse läbi, sest pidi tulema kuni 20 *C (pool)päikeseline ilm. Olin isegi uued lühikesed püksid muretsenud, mida olin eelnevatel jooksudel testinud. Jalas on nad mugavad, kuid välitingimustes tunnen ma neid kandes veidi out of my comfort zone. Esialgu panin siiski uued püksid jalga, kuid võistluskeskusesse kohale jõudes vahetasin kiiresti vanade pükste vastu. Mulle endale tundus vähemalt, et liiga palju pilke mu vähetreenitud kehale.

Jõudsime S-ga hea ajavaruga kohale, et käia kõigis olulistes kohtades enne suurt starti läbi. Veidi enne starti kohtasime Kristelit. Jagasime eesootava võistluse osas strateegiaid. Minu mõte oli joosta vähemalt alla 1 h ja kui väga hästi läheb, siis alla 55 minuti. Aga olgem ausad, minu senise treenituse ja läbimõtlematu treenimise puhul on see üsna ebatõenäoline. 

Kõlas stardipauk. Vaatamata kõigele eelnevale (loe üleeelmine lause) andsin kohe alguses hagu. Juba esimestel meetritel tundsin, et jalgades väga kerget minekut pole, kuid jätkasin enda piitsutamist seni kuni tugevas vastutuules olin ennast 1,5. kilomeetriks hingetuks jooksnud. Jalakäijate sillale jõudes mõtlesin, et astuks rajalt maha. Läheks võtaks kiirelt stardipunktist enda asjad ja läheks saba jalge vahel koju. No tõesti, juba siis oli raske. 

Joogipunkt tundus kilomeetrite kaugusel olevat, ilm üpris palav vaatamata veidi jahutavale vastutuulele. Minekut ei olnud (ega tulnud). Kristel oli ammu minust mööda jooksnud, kusagil silmapiiril veel nägin teda. 

Peale esimest joogipunkti (enne 4 km) läks olemine veidi paremaks, kuid vaakusin hinge, üritasin Kristelit silmapiiril hoida. 

Kilomeetrite ajad on järgmised:

1 km 5:01 min/km
2 km 5:19 min/km
3 km 5:51 min/km
4 km 5:55 min/km
5 km 5:51 min/km
6 km 5:43 min/km
7 km 5:43 min/km
8 km 5:57 min/km
9 km 5:54 min/km
10 km 5:33 min/km

Ühesõnaga, vaatamata sellele et mingil hetkel tuli korraks tagasi "uus hingamine" ja jaksu juurde, siis Kristelit ma kätte ei saanud ja mingi ime läbi tuli aeg alla 1 h ehk 57 min 57 sek. 

Aeg: 57:57

Üldkoht: 896 (1363-st)
N. koht: 306 (888-st)

Vanuseklassi koht: 195 

Keskmine pulss: 185 x/min
Max pulss: 207 x/min  EBANORMAALNE!
Keskmine kiirus: 5:44 min/km

Tegemist on käesoleval aastal viimase võistlusega enne jooksukava järgi treenimist. Alates 16. aprillist on mul ametlikult jooksukava, mille järgimine on esialgu läinud üle kivide ja kändude, sest I treeningnädalal jäin haigeks ja II nädal on mul töö tõttu väga raske (1 päeva- ja 2 öövalvet). Aga edaspidi ma loodan, et läheb ikka ülesmäge. Isegi mu jooksukava teinud treener ütles, et arvestades seda, kui väike on mu nädalane jooksukilometraaž, on mul väga head tulemused. Seega, lootust on :)

1 comment:

Kaili said...

Mina leian, et sul oli ikka igati tubli tulemus, eriti veel sellise tuulise ilmaga :). Well done! :)

Kui see saladus pole, siis kes sulle jooksukava koostas? Kas liitusid mõne jooksuklubiga? Tean, et sul vahepeal oli selline mõte :). Või tuleb selle kohta mingi aeg eraldi postitus?